Agenții de poliție din școli, bătaia de joc a MAI-ului

Bucuria absolvirii și accederii în Poliția Română a proaspeților absolvenți ai școlilor de agenți de poliție, s-a transformat într-o mare dezamăgire și bătaie de joc la adresa lor.

Cei 570 de agenți din promoția iulie 2018, au fost trimiși în teren fără stații de emisie recepție, fără uniformă și mai grav, fără niciun orizont de timp din partea conducerii DGPMB pentru rezolvarea acestor probleme. Evident bulversați de situația în care sunt puși, tinerii polițiști au avut parte de impactul frontal cu indolența ”menegerilor” și lipsurile cu care se confruntă Ministerul Afacerilor Interne, sau  mai bine spus Poliția Română.

Echipamentul pe care l-au primit la absolvirea școlilor de profil este insuficient și inadecvat sezonului de toamnă. Este impardonabil să trimiți în stradă un polițist doar în cămașă cu mânecă scurtă, în condițiile în care dimineața și seara tremură cămașa pe ei. Mai mult de atât, agenții de poliție care au fost repartizați în cadrul Brigăzii Rutiere nu au primit echipamentul de protecție format din îmbrăcăminte fluorescent-reflectorizantă și caschetă albă. Cel mai probabil acestora li se vor da pistoale cu apă, că cele cu muniție sunt un vis. Încă o dată menegerii din poliție au fost luați pe nepregătite, de parcă nu știau că le vor veni efective din școală.

Să nu mai vorbim despre faptul că după ce au fost obligați să se mute din toată țara în București, pentru că aici i-a vrut Patria, polițiștii sunt acum obligați să se împrumute pe la prieteni și rude pentru a-și plăti chiria. Și asta pentru că dosarele depuse de ei pentru a beneficia de compensația de chirie prevăzută de lege, care este într-o sumă colosală de 370 lei/lună, nu au fost „procesate” și aprobate de mai marii Poliției Capitalei.

Și după toate acestea, stăm și ne întrebăm cum putem să le cerem integritate, performanță și rezultate unor polițiști în condițiile în care sistemul își bate joc de ei. Nici nu vrem să abordăm aici valoarea compensației de chirie în sumă de 370 lei, pe care o poți folosi doar să îți cumperi un cort și să stai în parcul Gării de Nord, în timp ce șefii cu stele mari pe umăr încasează între 2000-3000 lei chirie/ lună.

Toate aceste probleme identificate nu sunt cu titlu de noutate, anual, polițiștii fiind nevoiți să suporte aceste lipsuri. E de neînțeles această situație care a fost predictibilă pentru conducerea MAI și cu toate acestea au fost alocate fonduri insuficiente. Fără să avem intenția să fim cârcotași, ne exprimăm îngrijorarea că ministrul Carmen Dan a cheltuit toți banii pe mult apreciatele gaze iritant lacrimogene decât pe echipamentele elementare exercitării atribuțiilor specifice poliției.

Dacă și voi sunteți în situații similare, nu ezitați să ni le aduceți la cunoștință pentru a fi înaintate factorilor decindenți, fie pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com, fie direct pe pagina de facebook Sindicat Europol.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Agenții de poliție din școli, bătaia de joc a MAI-ului

Distribuie

4 răspunsuri

  1. Țara lui Papură vodă!
    Fac golanii ce vor iar birourile structurilor centrale din MAI, IGPR, IPJ uri, etc. sunt pline de secretare, plimbători de hârtii, etc. care se numesc tot polițiști iar în operativ, față în față cu golanii (infractorii) sunt, probabil, vreo 10% din totalul celor cu statut de polițist!
    În toate țările civilizate, polițiștii, mai puțin judiciaristii, poartă cu mândrie, de la șefii de comisariate pân la ultimul absolvent de scoala de poliție, uniformă de poliție iar la noi prin IGPR și IPJ uri, șefii și cei din birouri, fac parada modei, de parcă le ar fi rusine să poarte uniforma! ( Eu cred că mulți nu merită să se numească polițist!)

  2. Poate se schimba ceva si la perioada de avansare in grade…nu este normal un ofiter care plimba hartiile sa primeasca o stea noua la 3 ani si un agent care se confrunta cu golanul in strada o tresa la 5 ani…golanii versati tin cont de aceste trese, nu de putine ori m au facut incepator, biban, etc pt ca am o singura tresa, deoarece am aproximativ 2 ani de politie. Daca mie imi spun asa avand in vedere ca am totusi 31 ani, la un copil de 21 de ani iesit din scoala de agenti, probabil nici nu l baga in seama. Ms

  3. Agenții cei noi ieșiți din școală sunt nesimțiți chiar și cu colegii. Nu mai știu ce-i respectul superiorului, îi doare undeva.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută