Agenții de ordine publică din București vor avea bodycam-uri în dotare

Continuăm proiectul pe care l-am lansat încă de anul trecut și de data aceasta vă anunțăm că am semnat un nou parteneriat de colaborare cu Poliția Capitalei, pentru ca agenții de siguranță publică și patrulare să fie dotați cu dispozitive de tip bodycam. Norocoșii beneficiari au fost aleși ca urmare a unor criterii obiective reprezentate de situația operativă, fiind alese patru secții din topul clasamentului. Este vorba despre Secția 7, 16, 19 și 10 (Centrul Istoric).

Dispozitivele vor intra în dotarea agenților de poliție în doua zile și vor funcționa în regim de stand by, urmând să înregistreze audio video doar la declanșarea butonului de către polițist. Mai mult, ca măsură de protecție, de la momentul declanșării butonului record, softul va înregistra cu 30 de secunde înainte, ceea ce conferă siguranță că orice atac prin surprindere să poată fi dovedit.

Vom reveni cu detalii suplimentare despre acest nou protocol semnat și ne punem speranța că agenții de poliție din cadrul celor 4 secții vor fi alături de noi în demersul nostru în care suntem singuri, pentru că nicio altă organizație nu a susținut proiecte similare. Obiectivul nostru este ca în acest an să determinăm MAI-ul să facă prima achiziție prin licitație publică, de cel puțin 5000 de astfel de bodycam-uri. Așa cum am mai susținut, autoritatea polițistului poate crește prin utilizarea acestor dispozitive care vor dovedi, fără echivoc, modul de acțiune și comportamentul agresorului.

Sindicatul EUROPOL: Agenții de ordine publică din București vor avea bodycam-uri în dotare

2 răspunsuri