Administrația Prezidențială luată cu asalt. Vrem plata drepturilor restante

Astăzi începând cu ora 10.00, pentru a opta oară în acest an, am protestat în fața Palatului Cotroceni, acolo unde președintele Klaus Iohannis este garantul echilibrului în stat și unde premierul Cîțu vine de cel puțin două ori pe săptămână pentru a primi dezlegare. De asemenea, am protestat și în teritoriu la prefecturile județelor Alba și Argeș pentru a ne striga nemulțumirea cu privire la măsurile austere impuse de coaliția aflată la guvernare.

Deși de departe se observa că atât Guvernul, cât și Președinția nu vor să vadă proteste la ușa lor, locul de desfășurare a adunării a fost la Statuia Leu, peste drum de Palatul Cotroceni. Totul a decurs destul de normal, până când comenzile politice s-au făcut vizibile. Colegii din cadrul Jandarmeriei Române au primit ordin  pentru ca protestul  și nemulțumirile polițiștilor să nu mai fie atât de vizibile, iar atenția să se îndrepte într-o altă latură. Nu acuzăm Jandarmeria Română că s-ar împotrivi acestor acțiuni pentru că și colegii jandarmi sunt în aceeași situație, dat fiind că aceștia fiind militari, iar pentru ei ordinele venite se execută, nu se discută, atunci lucrurile iau o nouă turnură. Fumigenele folosite fac parte din categoria P1, ce pot fi deținute și utilizate de persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani conform art. 7 alin. 3 d, lit. a din Legea nr. 126/1995.

Lipsa dialogului social și indolența  guvernanților s-a văzut pe toată perioada celor opt săptămâni de proteste când  am avut parte doar de monolog, ci nu de dialog așa cum e firesc într-un stat de drept. Polițiștii au ajuns la capătul răbdării, iar furia acestora nu mai poate fi oprită. După ce am reușit să trecem  de gardurile puse de Jandarmeria Română, acolo unde eram ținuți fără a putea ieși, am ajuns pe trotuarul din fața instituției, chiar în fața ușii palatului președintelui Iohannis, unde polițiștii au  strigat la unison ” Unitate” și ”Vrem dreptate”, și de abia atunci am fost chemați la dialog.

La întâlnirea cu reprezentanții Administrației Prezindențiale  au participat președinții BNS, Federației Publisind și  Sindicatului EUROPOL, care au avut o poziție fermă și justă cu privire la plata drepturilor restante ce  trebuiau puse în plată începând cu data de 01.01.2021 și care au fost suspendate, respectiv plata tranșei a treia din Legea-cadru a  salarizării, cât și cu privire la  neindexarea pensiilor militare la rata inflației. Din partea Administrației ni s-a comunicat că aceste probleme vor fi transmise Prședintelui României cu celeritate, deși cu siguranță se știa de ele.

În perioada imediat următoare vom anunța calendarul următoarelor acțiuni de protest, acțiuni ce vor fi pe termen nelimitat, până când  aceste măsuri vor fi revocate, iar drepturile polițiștilor vor fi plătite. Reiterăm faptul că măsurile austere nu au fost impuse de niciun stat din Europa, pentru că austeritatea nu poate duce decât la adâncirea crizei economice. Luptâm până la capăt, iar  ca răspuns la sfidare, răspundem c-un miting și mai mare.

Viitorul ne aparține

Echipa Sindicatului Europol

 

PROTEST PALATUL COTROCENI

PROTEST PREFECTURA ARGEȘ

 

PROTEST PREFECTURA ALBA

Sindicatul EUROPOL: Administrația Prezidențială luată cu asalt. Vrem plata drepturilor restante

Distribuie

7 răspunsuri

  1. Noi respectam legea…jandarmii “trebuie sa respecte legea…desi n-ar vrea ? )…dar EI nu respecta legea…Nu ar cam fi momentul sa …fortam si noi limitele legii ?

  2. În nici un stat din Uniunea Europeană nu cred că există asemenea bătaie de joc la adresa polițiștilor, jandarmilor și cadrelor militare, state care respectă aceste instituții?!!

  3. Nu renuntati la drepturile noastre ,nu va lasati intimidati si pacaliti de actuala coalitie de guvernare.
    Drepturile sunt prevazute de lege,iar,legea trebuie respectat indiferent daca esti la putere politica sau simplu cetatean.

  4. Am inteles ca Avocatul Poporului a contestat la Curtea Constituțională articolul din lege care interzice dreptul militarilor de a adera sau de a constitui un sindicat. Curand si jandarmii vor putea fi alaturi de voi.

  5. A citit cineva ziarul Fanatik ? Propaganda r”rezixt” si cea “galbena” a inceput campania dezinformare. Acolo spun ei…ca in 2019 salariule politistilor au crescut cu 25%, si ce justificare au mitingurile actuale ? Cere cineva un drept la replica ? Nu au sectiune de comentarii,caci eu as fi lasat un coment.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută