Actualizarea salariului de grad după 13 ani

Așa cum v-am anunțat într-un comunicat anterior, cu ocazia acțiunilor de protest pe care le-am organizat am solicitat aplicarea în integralitate a prevederilor Legii salarizării, precum și dezghețarea cuantumurilor drepturilor ce ne-au fost plafonate. În acest sens, la data de 17 august 2022, la invitația consilierului de stat Iulian Chifu, ne-am deplasat la sediul Guvernului, unde am prezentat diverse alternative referitoare la eliminarea plafonărilor pentru drepturile salariale specifice personalului militar, polițiștilor, respectiv polițiștilor de penitenciare printre care și salariul de grad care și în prezent se raportează la salariul din anul 2009.

În consecință, în urma acestor demersuri am constatat că Guvernul României a inițiat un proiect de HG pentru actualizarea cuantumului soldei de grad/salariului gradului profesional deținut de personalul militar, respectiv polițiștii și polițiștii de penitenciare, drept salarial neactualizat din anul 2009 în contextul în care astăzi, în anul 2022, am ajuns în pragul disperării, polițiștii reușind cu foarte mari dificultăți să-și mai asigure traiul zilnic.

Conform proiectului de act normativ, salariile de grad care în prezent sunt plafonate la valoarea de acum 13 ani,  vor fi cuprinse între 600 lei – 725 lei pentru agenții de poliție, sume între 750 lei – 925 lei pentru ofițerii de poliție, iar pentru chestorii de poliție acestea vor fi cuprinse între 950 lei și 1000 lei, așa cum rezultă din imaginile de mai jos.

Este evident că totalitatea revendicărilor noastre nu vor putea fi soluționate prin 2 sau 3 mișcări de protest, de aceea este nevoie de o implicare activă a fiecăruia dintre noi și o participare masivă la următoarele proteste organizate, astfel încât să conștientizăm factorul politic despre importanța și rolul nostru în societate.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Actualizarea salariului de grad după 13 ani

Distribuie

11 răspunsuri

  1. Sigur le-a văzut și Putin…Cred că râde cu gura până la urechi…Un soldat profesionist angajat în operațiunea specială cum spune el are 3500 $ Ce să mai spunem de gradele superioare….

  2. Actualizarea…..un cuvant magic dar care a cam disparut sau nu mai e cerut cu aceeasi ardoare ca in trecutul relativ apropiat. Solutia corecta ar fi fost ,,actualizarea salariilor si a pensiilor ”,numai asa putem sa intram cu adevarat in normalitate. Actualizarea gradului profesional este doar un paleativ si doar pentru activi ,stabilit intr-un HG obscur nu si in lege. Acum,nici nu ne mai mira faptul ca parte din discrepantele referitoare la cuantumul pensiilor politistilor iesiti in diferite perioade,au ca puncte de plecare chiar asa zisele ,,revendicari ”gen aceasta cu actualizarea gradului( nu si a functiei cum ar fi normal).Deja avem vreo trei categorii de pensionari politisti si vad ca acum se pune umarul pentru a 4a…cea cu gradele profesionale umflate. Degeaba va bucurati stimabililor acum pentru un pumn de arginti… o sa vedeti cu timpul ca doar cu asta veti ramane. Bateti cu pumnul in masa pentru ACTUALIZARI si nu pt indexari( noi nu avem puncte de pensie asa cum au civilii…acum un ,,ciocanar” de la cfr cu fix 25 ani vechime are pensia mai mare decat cea a unui agent judiciarist cu aceeasi vechime). Sau vom fi trecuti pe contributeala pana la urma( cum se tot aude)? Sa vezi circ dupa aceea….cand gradul va conta cam 25-30% din valoarea totala a venitului din pensie. CERETI REINTRODUCEREA ACTUALIZARII/fie doar si a gradului profesional dar sa fie pentru toti ,asta daca tot se ,,mananca” public ca..vezi doamne,gradul este proprietate pana ajungi cu el la groapa. Nu stiu de ce dar am asa un sentiment ciudat…pare asa ca o ,,momeala otravita” cresterea valorii gradului profesional…. .nu cumva incepe sa miroasa un conflict cu implicarea tarii si ce sa vezi,chiar vor avea nevoie de militarii si politistii activi? Mos Craciun baiat bun….la politie si armata? Acum cu PNRR in coaste si cu inceput de recesiune? Hmmm….

    1. Chiar cine știe acest amănunt. Este valabil și pentru pensionari , sau numai pentru cei activi ?? Cine știe să ne răspundă și nou in mod corect

  3. Chiar cine știe acest amănunt. Este valabil și pentru pensionari , sau numai pentru cei activi ?? Cine știe să ne răspundă și nou in mod corect

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută