Acțiune câștigată pe salariul minim

Drepturile salariale ale polițiștilor nu au fost niciodată respectate, aceștia fiind nevoiți  de fiecare dată să acționeze în instanță Ministerul Afacerilor Interne.  Intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern nr. 1/2017  pentru stabilirea  salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data de 01.02.2017 a deschis valul de nemulțumiri din partea polițiștilor față de neaplicarea corecta a acesteia.

În fapt, HG 1/2017 a prevăzut faptul că salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, este sumă stabilită în bani care nu include sporuri şi alte adaosuri, se stabileşte la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,00 ore, în medie, pe lună, în anul 2017, reprezentând 8,735 lei/oră.

Astfel, prin aplicarea corectă a Hotărârii de Guvern nr 1/2017  decisă  de instanța de judecată , polițiștii vor beneficia de creșteri salariale substanțiale de aproximativ 1000 lei reprezentând diferența dintre salariul  de funcție în plată și salariul funcției îndeplinite.

Avem prima acțiune câștigată  pe HG 1/2017  și cu siguranță vor urma un val de alte acțiuni câștigate care vor repara inechitățile și discriminările create.

CITEȘTE AICI HOTĂRÂREA COMPLETĂ A INSTANȚEI

Viitorul ne aparține

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: Acțiune câștigată pe salariul minim

Distribuie

9 răspunsuri

  1. Felicitari ! Pensionarii pot beneficia de recalcularea pensiei plecand de la prevederile acestei hotarari a instantei ? Multumesc !

  2. Buna ziua, impreuna cu inca 5 fosti colegi din ISU am actionat in judecata pe aceeasi speta Casa sectoriala de pensii a MAI iar din raspunsul la intampinare a acesteia se arata ca actiunea trebuia indreptata catre inspectoratul de pompieri unde am lucrat. In cazul acesta se mai poate formula o actiune si impotriva ISU? Multumesc.

  3. Am demarat impreuna cu cativa colegi un proces similar insa la indrumarea unui jurist am chemat in judecata casa de pensii in loc de inspectoratul judetean.Acum putem sa dam in judecata si inspectoratul in cadrul aceluiasi proces????????

    1. Poate fi introdusa in actiune si o alta parte insa depinde cat de avansat este procesul. In caz contrar, puteti opta pentru deschiderea unei alte actiuni distincte impotriva IPJ-ului.

        1. Dupa 3 termene au respins actiunea.Cu siguranta nici nu au citit completarile aduse la dosar cum ar fi:exemplul postat aici cu actiunea castigata la cluj, puctele de vedere ale unor avocati etc. Inainte de a mea, au respins ca la comanda si actiunile altor colegi.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.