Acțiune câștigată pe salariul minim

Drepturile salariale ale polițiștilor nu au fost niciodată respectate, aceștia fiind nevoiți  de fiecare dată să acționeze în instanță Ministerul Afacerilor Interne.  Intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern nr. 1/2017  pentru stabilirea  salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la data de 01.02.2017 a deschis valul de nemulțumiri din partea polițiștilor față de neaplicarea corecta a acesteia.

În fapt, HG 1/2017 a prevăzut faptul că salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, este sumă stabilită în bani care nu include sporuri şi alte adaosuri, se stabileşte la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,00 ore, în medie, pe lună, în anul 2017, reprezentând 8,735 lei/oră.

Astfel, prin aplicarea corectă a Hotărârii de Guvern nr 1/2017  decisă  de instanța de judecată , polițiștii vor beneficia de creșteri salariale substanțiale de aproximativ 1000 lei reprezentând diferența dintre salariul  de funcție în plată și salariul funcției îndeplinite.

Avem prima acțiune câștigată  pe HG 1/2017  și cu siguranță vor urma un val de alte acțiuni câștigate care vor repara inechitățile și discriminările create.

CITEȘTE AICI HOTĂRÂREA COMPLETĂ A INSTANȚEI

Viitorul ne aparține

4 gânduri despre “Acțiune câștigată pe salariul minim

1. Felicitari ! Pensionarii pot beneficia de recalcularea pensiei plecand de la prevederile acestei hotarari a instantei ? Multumesc !

Lasă un comentariu