A fost promulgată legea privind transformarea chiriei în rată la bancă

Astăzi, 29.11.2018, printr-un decret prezidențial, a fost promulgată legea prin care polițiștii își pot transforma compensația de chirie în rată la bancă. În zilele care urmează, aceasta va fi publicată în Monitorul Oficial.

Reamintim faptul că polițiștii vor avea doua opțiuni, fie vor beneficia în continuare de indemnizația de chirie, fie vor opta pentru o rată la bancă care va fi susținută de cuantumul indemnizației de chirie. Suma acordată va trebui justificată cu un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe, acesta din urmă fiind singurul amendament admis la forma trimisă de Camera Deputaților.

Este destul de evident că s-a produs o discriminare între polițiștii care deja și-au achiziționat o locuință printr-un credit bancar și cei care beneficiază momentan de indemnizația de chirie, însă sperăm că aceasta se va acorda în mod echitabil și nu se vor crea alte discriminări între agenții și ofițerii de poliție.

Menționăm că după publicarea legii în Monitorul Oficial, Ministerul Afacerilor Interne va trebui să emită un ordin cu normele de aplicare a acesteia.Vă ținem la curent cu toate informațiile necesare.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: A fost promulgată legea privind transformarea chiriei în rată la bancă

Distribuie

30 de răspunsuri

  1. Prin aceasta prevedere s-a instituit doar posibilitatea utilizarii compensatiei de chirie pentru o rata bancara, pentru cei care in acest moment beneficiaza de compensatia de chirie.

  1. Prin aceasta prevedere s-a instituit doar posibilitatea utilizarii compensatiei de chirie pentru o rata bancara, pentru cei care in acest moment beneficiaza de compensatia de chirie. Daca aveti dreptul la compensatie de chirie, aveti si dreptul de utiliza compensatia ca rata bancara.

 1. Buna seara,știți cumva daca cei care luau chirie și din cauza achiziționării unei locuințe cu credit ipotecar,mai pot beneficia la cerere de continuarea platii chiriei ptr plata ratelor.Din care văzusem era un articol care exact asta zicea.Multumesc!

  1. Prin aceasta prevedere s-a instituit doar posibilitatea utilizarii compensatiei de chirie pentru o rata bancara, pentru cei care in acest moment beneficiaza de compensatia de chirie.

  1. Prin aceasta prevedere s-a instituit doar posibilitatea utilizarii compensatiei de chirie pentru o rata bancara, pentru cei care in acest moment beneficiaza de compensatia de chirie.

  1. Din pacate, nu vor face obiectul acestei modificari. Prin aceasta prevedere s-a instituit doar posibilitatea utilizarii compensatiei de chirie pentru o rata bancara, pentru cei care beneficiaza de compensatia de chirie.

 2. Av in vd textul const referitor la faptul ca cetatenii nu pot fi discriminati in fata autoritatilor
  Ar fi oportun sa actionam in instanta igpr pt a obtine si noi, ceilalti negrii, banii pt rate , in conditiile in care indeplinim criteriile de acordare a compensatiei pt chirie

 3. Cred ca acel ordin de aplicare in continuare nu o sa apara nicioadata pentru ca aceasta prevedere exista deja in Legea 360/2002 si tot in baza unui ordin de ministru trebuia sa se aplice…deci…

 4. Cred ca acel ordin de aplicare in continuare nu o sa apara nicioadata pentru ca aceasta prevedere exista deja in Legea 360/2002 si tot in baza unui ordin de ministru trebuia sa se aplice…deci…

 5. Daca beneficiez de chirie si achizitionez o locuinta la marginea orasului unde lucrez, pe raza administrativa a altei localitati, pot beneficia de aceasta prevedere?

   1. Concret…daca activezi la postul de politie x, aflat in arondarea sectiei rurale y
    ( aflata intr un municipiu, la o anumita distanta de acel post de politie) , esti obligat sa ti achizitionezi locunta in comuna respectiva? Sau poti sa ti cumperi in municipiu?

  1. Daca la momentul intrarii in vigoare a modificarilor nu mai aveti dreptul la compensatia de chirie, nu veti putea beneficia de înlocuirea compensatiei de chirie cu rata bancara.

 6. Buna ziua, o intrebare am si eu. Am beneficiat de chirie, mi am luat casa in luna mai anul acesta si deci nu beneficiez dr noua lege. Dar daca vand casa, stau un an cu chirie si dupa aceea imi cumpăr, beneficiez? Intreb pt un prieten.

  1. Vor beneficia de posibilitatea utilizarii compensatiei de chirie ca rata bancara doar politistii care îndeplinesc conditiile de acordarea prevazute de art. 3 din HG 284/2005.

 7. O MARE DISCRIMINARE ÎNTRE POLIȚIȘTI , MILITARI CARE AU DEJA UN CREDIT IN CURS DE, DERULARE SI CEI CARE VOR FACE DUPĂ INTRAREA IN VIGUARE A ACESTEI LEGI. TREBUIE SA DAM IN JUDECATĂ.

 8. Buna ziua! Lucrez la o U.M in Pitesti , pot sa achizitionez o locuinta in Mioveni,? Garnizoana Pitești cuprinde si orașul Mioveni
  Ms!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută