A fost eliminată obligativitatea completării PLF-ului la intrarea în România

Guvernul României a adoptat azi proiectul de ordonanță de urgență pentru abrogarea Ordonanţei de urgenţă. nr. 129/2021, privind implementarea formularului digital de intrare în România, cu modificările şi completările ulterioare. Actul normativ adoptat va produce efecte odată cu publicarea acestuia în Monitorul Oficial al României, fiind posibil chiar de azi.

Ridicarea stării de alertă începând cu data de 09.03.2022 nu a dus automat și la eliminarea obligativității completării PLF-ului la intrarea în România, acesta fiind reglementat printr-un alt act normativ, respectiv OUG nr. 129/2021, iar starea de alertă prin Legea nr. 55/2020, creându-se astfel niște bâlbe în rândul oficialilor Guvernului care s-au încurcat în declarații, ba că s-a eliminat , ba că nu.

Era firesc și de bun simț ca în ședința de Guvern din data de 09.03.2022 să fie abrogată această ordonanță care nu mai își avea utilitate în aceste 3 zile de la ridicarea stării de alertă, cel mai probabil DSP-ul trimițând alte zeci de amenzi celor care din varii motive au uitat sau nu au știut să completeze formularul.  Dar nu ne e de mirare, așa este la noi, orice lucru trebuie să mai dureze cel puțin încă trei zile după ce nu mai e de folos. Persoanele care părăsesc teritoriul  României trebuie să se informeze dacă în țara de destinație mai este sau nu obligatoriu acest formular, acest lucru  depinzând strict de legislația din acea țară.

Conform actului normativ amintit, până acum, în vederea identificării contacților unei persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și pentru prevenirea expunerii persoanelor la COVID-19, pe perioada pandemiei de SARSCoV-2 persoanele aveau obligația de a completa Formularul digital de intrare în România, cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul României.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: A fost eliminată obligativitatea completării PLF-ului la intrarea în România

Distribuie

3 răspunsuri

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută