6744 de autospeciale care înlocuiesc sicriele pe roți

Astăzi, Ministerul Afacerilor Interne a  semnat  contractul cu Groupe Renault Romania pentru achiziția și furnizarea a 6744 de autospeciale de poliție, care vor intra în dotarea unităților aflate subordinea instituției. Astfel, până cel târziu la sfârșitul lunii septembrie  vor intra în posesia MAI, 3360 Dacia Logan, 3382 Dacia Duster și 2 Dacia Dokker.

Valoarea contractului semnat este de 483 milioane lei, din care 139 milioane sunt din bugetul MAI, iar restul din rezerva bugetară a Guvernului. După ce în ultimii ani polițiștii au patrulat cu „sicriile de lux” achiziționate încă din anul 2006, care nu mai sunt bune nici de cărat pepeni la piață, din luna octombrie vor fi repartizate aceste autospeciale unităților aparținând Poliției Române, Poliției de Frontieră și Inspectoratului pentru Imigrări.

Încă nu s-au făcut precizări clare cu privire la dotările de care dispun acestea, singurele mențiuni fiind că acestea sunt dotate cu sisteme acustice și vizuale, dar și  cu alte dispozitive specifice muncii de poliție. Cam așa arată majoritatea dintre ”autospecialele” folosite de colegii noștri în misiunile specifice, în timp ce persoanele pe care trebuie să le urmărească sau intercepteze, pot face pauză pentru o țigară până ajunge autospeciala de poliție. Vom urmări cu atenție acest proces de achiziție și respectiv de repartizare a autospecialelor la unitățile de poliție.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: 6744 de autospeciale care înlocuiesc sicriele pe roți

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută