5559 de locuri pentru școlile MAI în anul 2022

Deficitul de personal din cadrul Ministerului Afacerilor Interne crește de la o zi la alta, ieșirile din sistem fiind cu mult peste cifrele de școlarizare din ultimii ani, situație în care polițiștii trebuie să efectueze sarcini cât pentru 2-3 colegi. Pentru anul 2022 fusese stabilit prin HG nr. 477/ 2021 un număr de 2668 de locuri, pentru care s-a solicitat o suplimentare cu 2891 locuri pentru anul I la învăţământul postliceal militar organizat de Ministerul Afacerilor Interne în anul şcolar 2021-2022, astfel încât cifra de şcolarizare să fie de 5559 locuri

Ministerul Educației Naționale a pus în transparență decizională proiectul de Hotârâre de Guvern, urmând ca în perioada imediat următoare, actul normativ să fie adoptat. Conform notei de fundamentare a proiectului de hotărâre ”Prin adresa nr. 41011/2021, Ministerul Afacerilor Interne informează Ministerul Educaţiei, cu privire la faptul că înregistrează un deficit accentuat de resurse umane, generat de diferenţa dintre intrările şi ieşirile din sistem. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, una dintre măsurile identificate pentru reducerea deficitului de resurse umne, o reprezintă şcolarizarea la capacitate maximă de pregătire a instituţiilor de învăţământ postliceal proprii organizată în sistem „suveică”, astfel încât o serie se va afla la curs, în timp ce cealaltă serie se va afla în stagiu de practică.”

 

 

Până când vor fi suplimentate aceste locuri în școlile de poliție, polițiștii continuă să fie în linia întâi. să efectueze sarcini suplimentare deși pentru al doilea an consecutiv drepturile salariale care li se cuvin, prevăzute de Legea nr. 155/2017, au fost amânate. În acest sens ne întrebăm, este meseria de polițist ofertantă pentru viitorii colegi în condițiile în care MAI împreună cu cei aflați la guvernare sfidează legile, deși în școlile de poliție se învață cum să se respecte și să se aplice legea? Are credibilitate MAI în fața miilor de candidați pentru un post de polițist, în condițiile în care instituția nu are capacitatea de a le oferi un salariu decent, cât și alte drepturi care încă se raportează la valoarea celor din anul 2009?

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: 5559 de locuri pentru școlile MAI în anul 2022

Distribuie

7 răspunsuri

 1. Ar fi fost frumos daca s-ar scoate stupizenia aia de lege care interzice tatuajele, nu vad de ce este anormal sa ai tatuaj la angajare, când după încadrare te poți face “yakuza”. Cunosc o grămadă de persoane care și-au dorit să intre, inclusiv eu. O seară plăcută.

  1. Salut Vlad,
   Poti avea tatuaj, insa acesta trebuie sa fie acoperit in totalitate de catre uniforma de vara. Spre exemplu, daca ai un tatuaj de tip maneca, acesta nu are cum sa fie acoperit de uniforma de vara, devenind astfel semn distinctiv.

   1. Și atunci când oprești pe cineva trebuie sa te prezinți, grad nume prenume. Nu cred că are nevoie de tatuaj sa te găsească.

  1. Atenție….. Răbdare…… Nu s a stabilit nimic concret. Deocamdată suntem la stadiu de propunere. Nu s a hotărât concret încă un program pentru admitere în 2022.

 2. eu am fost respins pentru că am fost operat la mana,ce vina am eu că am avut accident și o fost nevoie de intervenție chirurgicală? chestiile astea ar trebui scoase atât timp cât ești apt să profesezi in acest domeniu.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută