Peste 500 de locuri vor fi scoase la concurs la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, conform precizărilor ministrului Marcel Vela. Este vorba despre 526 de posturi pe care ministerul intențonează să le ocupe, printre care funcții de medic, asistent medical, personal auxiliar, suport medical, chimist, biolog, ordine publică, intervenție, pază și protecție instituțională, logistică, IT, management operațional, structură de securitate, subofițer operativ, conducător auto, îngrijitor, muncitor calificat, psiholog, pilot.
Structurile unde vor fi realizate angajările sunt: Direcția Management Urgențe Medicale, Direcția Medicală, Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări și Inspectoratul General de Aviație.
Ceea ce ne-a atras atenția însă, a fost dezinteresul Inspectoratului General al Poliției Române cu privire la posturile necesare a fi ocupate. Din răspunsul transmis către Avocatul Poporului, se pare că în Poliția Română totul e roz, nici măcar de personal contractual nu e nevoie, asta în condițiile în care avem sute de unități de poliție care nu au nici măcar personal de curățenie.
Nu mai are rost să vorbim despre cei 1800 de delegați, care au venit de la CS Dinamo, Centrul Cultural MAI, Academia de Poliție, structurile suport (juridic, resurse umane, juridic, logistic), care au reprezentat o grijă în plus pentru polițiștii de ordine publică. Nu au fost pregătiți anterior cu privire la modul de intervenție și la sarcinile pe care urmează să le îndeplinească, nu au fost dotați cu mijloace specifice (pistol, tomfă, cătușe, spray iritant lacrimogen).
Ne întrebăm cum vine în sprijinul polițiștilor din structurile operative soluția identificată la acest moment de M.A.I., în contextul în care deficitul de personal este în creștere, atât în mediul rural cât și în mediul urban, unde spre exemplu, un polițist din cadrul unui Birou de Investigații Criminale al D.G.P.M.B. are în prezent în lucru un număr de 1500 de dosare penale, iar dacă am face o simulare conform timpului zilnic alocat unui polițist pentru activități de cercetare penală este foarte probabil ca în acest ritm și deficit înregistrat în ceea ce privește resursa umană, să nu fie soluționate în totalitate până la ieșirea la pensie.
Viitorul ne aparține!
Echipa Sindicatului EUROPOL
2 răspunsuri
Vreau si eu un loc de munca in Romania! Cu cine sa iau legatura? Un nr de telefon imi puteti trimite?
Va multumesc!
Cum pot sa sa intru