380 de funcții noi pentru Poliția Română

Prin Ordin al Ministrului Afacerilor Interne, începând cu data de 02.08.2021 se înființează Direcția de Pregătire Profesională în subordinea Inspectoratului General al Poliției Române, care va avea un număr de 380 de funcții. Noua structură va fi compusă din două servicii:

 • Serviciul Formare Inițială și Continuă;
 • Serviciul Pregătire pentru Intervenție;

Serviciul Pregătire pentru Intervenție va avea rol pentru:

 1. pregătirea tactică;
 2. pregătirea pentru instrucția tragerii;
 3. pregătirea fizică și de autoapărare;
 4. pregătirea pentru conducerea auto;

La nivel teritorial, în cadrul inspectoratelor județene de poliție vor exista servicii și birouri de pregătire profesională, fiecare structură având un număr diferit de posturi în funcție de mărimea structurii respective. Ocuparea posturilor în cadrul acestei noi structuri se va face în baza unui proces de selecție și cu îndeplinirea unor criterii specifice de ocupare, cu aprobarea exclusivă a IGPR. Procesul de pregătire profesională va fi monitoritzat de IGPR  pe baza unei aplicații dedicate acestui tip de activitate.  Acest demers trebuie să fie un punct de plecare în creșterea gradului de pregătire a polițiștilor aflați în stradă, lucru pe care organizația noastră l-a susținut dintotdeauna.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: 380 de funcții noi pentru Poliția Română

Distribuie

15 răspunsuri

 1. Ca actual pensionar,cred că este singura măsură bună pe care o aud în ultimii ani.Totuși să vedem lucrurile ca un început.Contează cine vor cei 380 de polițiști,ce calități pedagogice și profesionale au,sau nu o să fie decât o altă structură neoperativă călduță.

 2. Vreau și eu sa ma angajez la una din structuri ,am fizic înălțime și sunt politist local se poate..

 3. Vreau sa fac parte din europol dqtorita faptului ca imi place foarte mult meseria si mi-ar face o deosebita placere sa o practic!

 4. De ce mai înființează atîtea posturi cînd sund deja cadre care se ocupă cu acest lucru. Deci țipați că nu aveți oameni pe străzi dar îi blocați în birouri bine mersi ca să ce?! Mă întreb dacă acești oameni fac parte din cei cu masterele de un an, ori dacă unii dintre aceștia au fost vreo secundă față în față cu vreun infractor?!!

 5. Buna ziua am 38 de ani imi doresc enorm sa ma incadrez in aceasta institutie fost sportiv kic box am armarta facuta la pazs obiective speciale cu grad de caporal aptitudini de mult imi doresc sa ma incadrez dar nam 10000de euro cum mi sa cerut. Datimi detali sunt din marsmures

 6. Bună ziua ! Va rog îmi puteți spune cum se face încadrarea pe aceste posturi , în ce condiții, câte posturi sunt pe Craiova !

 7. Buna ziua,
  Am 34 de imi spuneți va rog dacă sunt eligibil pentru posturile alocate.
  Multumesc.

 8. Reiterez: “Acest demers trebuie să fie un punct de plecare în creșterea gradului de pregătire a polițiștilor aflați în stradă”. Ma intreb oare: Mai sunt politisti in strada ? De ce nu s-au dat functii operative care sa stimuleze tineretul( si asa precar) sa actioneze in strada. Pregatirea asta profesionala si tactica in formatul acesta este frectie la picior de lemn, pierdere de timp.
  Nu , domnilor, trebuie sa puneti la dispozitie sali de pregatire pt forta, poligoane de tragere, bazine de innot, piste de alergat si va asigur ca aproape toti politistii vor accesa aceste baze. In momentul de fata sunt nevoiti sa mearga la diferite sali particulare in compania interlopilor si altor persoane cu care interactioneaza profesional.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută