300 lei în plus la salariu pentru 34 de polițiști de frontieră

Activitatea sindicală nu înseamnă doar gargară așa cum mulți dintre voi v-ati obișnuit să observați la anumiți lideri, muncă sindicală înseamnă de fapt, identificarea, documentarea si rezolvarea problemelor cu care se confruntă polițiștii. Acest lucru s-a întâmplat întocmai  la Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, acolo unde conductorii care dețin câini de urmă, de droguri, de tutun sau explozibil și care prin natura activității trebuie să participe la CFL, nu primeau sporul de risc si suprasolicitare neuropsihică.

Începând de luna aceasta, ca  urmare a demersurilor organizației noastre, un număr de 34 polițiști de frontieră din cadrul ITPF Timișoara(11 Mehedinți, 6 Caraș-Severin si 17 Timișoara),  primesc sporul de risc și  suprasolicitare neuropsihică în cuantum de 10% din salariu de functie, puțin peste 300 lei lunar. În fapt, acest spor salarial pentru conductorii câini a fost introdus în Ordinul MAI S/7/2018 începând cu data de 01.02.2018, iar ca urmare a acestei prevederi, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a venit cu precizări suplimentare  privind modul de acordare al acestuia și categoriile de personal care pot  beneficia, precizări ce au fost transmise tuturor structurilor subordonate. Astfel că, 1 an si 8 luni, acești polițiști de frontieră au fost privați de acest drept salarial, în timp ce colegii lor de la celelalte inspectorate teritoriale au beneficiat de acest spor.

La nivelul ITPF Timișoara,  până luna trecută, doar 5 dintre conductorii câini beneficiau de acest drept. Deși aceste aspecte  legate de modul discreționar de acordare, au fost sesizate de organizația noastră în urmă cu mai bine de 6 luni, timp în care au avut loc două întâlniri cu conducerea ITPF Timișoara și una cu  conducerea IGPF, timp în care  au existat o serie de corespondențe pe acest subiect, ei bine, când vine vorba de plata drepturilor salariale, acestea se fac cu încetinitorul, aceasta fiind de fapt optica de acordare a drepturilor. Este evident că nu se pot schimba peste noapte fișele de post, însă o mai bună gestionare a problemelor polițiștilor din subordine, este absolut necesară.

Chiar dacă aceasta este doar o stare de normalitate și pentru această stare ar trebui să lupte toate organizațiile sindicale,  din nefericire unii lideri au rămas doar la nivelul de mimă. Însă voi, nu ezitați să ne scrieți pentru orice problemă de natură profesională sau salarială aveți, fie pe adresa de email sindicateuropol@gmail.com, fie direct pe pagina de facebook, Sindicat Europol.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

Sindicatul EUROPOL: 300 lei în plus la salariu pentru 34 de polițiști de frontieră

Distribuie

0 răspunsuri

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută