29 noiembrie – zi liberă cu recuperare

Astăzi în ședința de Guvern a fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care ziua de 29 noiembrie va fi liberă pentru personalul instituțiilor și autorităților publice, urmând să fie recuperată până la sfârșitul anului. Actul normativ adoptat prevede următoarele dispoziții:

  • Pentru personalul instituţiilor şi autorităţilor publice, ziua de 29 noiembrie 2021 se stabilește ca zi liberă;
  • Pentru recuperarea zilei de muncă stabilită ca zi liberă, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021 potrivit planificărilor stabilite.
    Pentru munca prestată ca urmare a recuperăriii acestei zile, nu se acordă timp liber corespunzător.
  • Nu se acordă zi liberă cu recuperare locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.
  • Totodată, nu se acordă zi liberă cu recuperare magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie 2021 şi nici participanţilor în aceste procese.

În toată această perioadă până pe 1 decembrie, aproximativ 25.000 de polițiști,  polițiști de frontieră, jandarmi, pompieri și angajați de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

Sindicatul EUROPOL: 29 noiembrie – zi liberă cu recuperare

Distribuie

Un răspuns

  1. Daca am facut raport pentru o zi libera pe 29 noiembrie se poate anula acesta raport si restitui ziua libera tinand cont ca este zi libera prin Horarate de Guvern?

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută

Platforma noastră utilizează cookies strict necesare. Acestea sunt esențiale pentru funcționarea platformei și nu pot fi dezactivate în sistemele noastre.