1877 de absolvenți ai școlilor de poliție în slujba cetățenilor

Ieri a fost despre ei, a fost despre cei 1877 absolvenți ai școlilor de agenți de poliție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne care au fost avansați în primul grad profesional, promoţia de agenţi de poliţie și agenți de poliție de frontieră, 29 noiembrie 2019 ( 1311 Câmpina, 287 Cluj și 279 Oradea).

A fost o zi plină de emoție atât pentru tinerii absolvenți, cât și pentru familiile, rudele și prietenii acestora care au participat la această festivitate de depunere a jurământului de credință, iar pentru absolvenți, a reprezentat un început de drum în cariera a de polițist. Începând de luni aceștia vor merge la unitățile de poliție la care au fost repartizați unde vor exercita cu adevărat meseria de polițist. În fapt, ei sunt generația de sacrificiu  de la care se așteaptă o schimbare a mentalităților încă învechite. În același timp, aceștia  vor da piept și cu lipsurile cu care se confruntă Poliția Română si Poliția de Frontieră, lipsuri pe care polițiștii le simt zi de zi în activitate, de la deficitul de personal la lipsa de logistică și de la dotarea precară la sediile neconforme.

Mesajul transmis tinerilor absolvenți de ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a fost unul de încurajare  „Meseria pe care tinerii absolvenți de astăzi au ales-o se face din pasiune și cu pasiune. Este o meserie plină de satisfacții și le doresc să încerce cât mai des sentimentul datoriei împlinite sau bucuria că un om trăiește datorită lor. Îi felicit pe toți absolvenții pentru că au ales să își servească patria și le urez succes în atingerea celor mai înalte performanțe!”

Menționăm că începând cu luna ianuarie, se va desfășura un nou concurs de admitere pentru ocuparea a 1077 de locuri scoase la concurs (765 locuri Câmpina, 162 Cluj și 150 Oradea), iar candidații care vor fi declarați admiși vor începe cursurile în luna februarie 2020.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: 1877 de absolvenți ai școlilor de poliție în slujba cetățenilor

Distribuie

Un răspuns

  1. Sunt curios cati se mai regasesc in sistem dupa 5 ani si apoi dupa 10! Si ma refer la cei din generatiile recente “milenium” si “hastag”!

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *