Ziua Poliției de Frontieră și modificările propuse la Ordinul MAI 140/2016

În data de 09.11.2017 la sediul Ministerului Afacerilor Interne a fost constituită şedinţa Comisiei de Dialog Social la care au participat reprezentanți ai confederațiilor sindicale, organizația noastră fiind reprezentată prin secretarul general al Sindicatului Polițiștilor  Europeni “Europol”, Iconaru Marius. Cele mai importante acte normative aflate  pe ordinea de zi a ședinței au fost urmatorarele:

  1. Proiectul de OMAI privind asigurarea protecţiei personalului Ministerului Afacerilor Interne.
  2. Proiectul de OMAI privind modificarea și completarea OMAI nr. 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne și încetarea aplicabilității unor dispoziții din OMAI nr. 154/2004 privind activitățile de educație fizică și sport în Ministerul Afacerilor Interne.

Pentru primul subiect se va organiza  în perioada imediat următoare  o dezbatere publică în care vor fi puse la dispoziție opiniei publice  proiectul Legii pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice.

Pentru cel de-al doilea, elementele  de noutate aduse de modificarea OMAI 140/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție ale Ministerului Afacerilor Interne sunt:

-eliminarea baremului pentru înălțime pentru candidații în școlile de politie

introducerea unui traseu aplicativ  în desfășurarea probelor sportive, care va înlocui probele sportive clasice din OMAI 154/2004 privind activitățile de educație fizică și sport în Ministerul Afacerilor Interne

Organizația noastră sindicală, prin secretarul general, Marius Iconaru a susținut că, deși prioritatea Ministerului Afacerilor Interne o reprezintă modificarea condițiilor de desfășurare a probelor sportive, conținutul Ordinului MAI 140 are o serie de nereguli care trebuie neapărat modificate.

Din multitudinea de probleme semnalate de către polițiști, am identificat o serie de nereguli, pe care le-am transpus articole pentru a fi introduse în Ordin, cu expunere de motive, articole care nu au impact financiar. Acestea au fost înaintate de îndată Secretariatului General al Ministerului Afacerilor Interne pentru a putea fi analizate și  a putea fi introduse în textul Ordinului MAI.

Principalele probleme semnalate au fost cele legate de  modul defectuos de organizare a concursurilor de trecere în corpul ofițerilor, posibiliatea participării organizațiilor sindicale reprezentative la toate stadiile desfășurării concursurilor, transparența analizei fișei postului, tutela profesională pentru polițiștii reîncadrați și respectiv transparentizarea procedurii de mutare a polițistului.

De asemenenea, a susținut că trebuie redată onoarea celebrării zilei de 24 iulie, Ziua Poliției de Frontieră Române, ocazie cu care să se poată face avansări înainte de termen la această dată , ca o recunoaștere pentru meritele colegilor care își fac datoria. Organizația noastră este interesată de evntualele nereguli pe care le-ați constatat în textul Ordinului MAI 140/2016 și asteptăm să ne trimiteți în continuare propuneri pe adresa de corespondență a sindicatului sindicateuropol@gmail.com până cel târziu  vineri 17.11.2017.

Viitorul ne aparține !

Echipa Sindicatului Europol

Sindicatul EUROPOL: Ziua Poliției de Frontieră și modificările propuse la Ordinul MAI 140/2016

Distribuie

Un răspuns

  1. Cred ca era mai bine sa revina , nota la purtare de la 9 la 8 cum a fost pana în anul 2015, consider ca aria de selectare ar fi fost și mai mare , asa cum sa propus înălțimea sa nu mai fi o problemă ( discriminare)

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută