Se modifică diurna acordată polițiștilor

Drepturile şi obligaţiile polițiștilor pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, precum şi în cazul deplasării, în cadrul localităţii, în interesul serviciulu sunt reglementate prin Hotărârea de Guvern 1860/2006.

În Monitorul Oficial din data de 18.09.2018 a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 714/2018 privind drepturile si obligațiile personalului autorităților și instituțiilor publice pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasaării în interesul serviciului, act normativ care va abroga începând cu data de 01.01.2019, HG 1860/2006.

Prin noua reglementare, valoarea diurnei delegare sau detașare va crește la suma de 20 lei/zi, comparativ cu 17 lei/zi cât este în prezent.

De asemenea, persoana delegata intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care isi are locul permanent de munca si care nu se poate inapoia la sfarsitul zilei de lucru, va beneficia de o alocatie zilnica de delegare compusă din:

a) o indemnizatie de delegare, in cuantum de 20 lei/zi, indiferent de functia pe care o indeplineste si de autoritatea sau institutia publica in care isi desfasoara activitatea;
b) o alocatie de cazare, in cuantum 230 lei/zi, in limita careia trebuie sa isi acopere cheltuielile de cazare.

Mai mult de atât, ordonatorul de credite va putea aproba, in situatii temeinic fundamentate, majorarea alocatiei de cazare  cu pana la 50%.

În reglementarea prevăzută în HG 1860/2006, decontarea cheltuielilor de cazare se efectua pentru o cameră cu  pat individual sau cu două paturi, a căror clasificare trebuia să fie de maximum 3 stele sau flori.

CITEȘTE HOTĂRÂREA AICI

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

4 gânduri despre “Se modifică diurna acordată polițiștilor

 1. A crescut diurna fix pana la genunchiul broastei…
  De vazut cat era raportul dintre diurna si euro sau salariul minim pe economie cand s-a stabilit la 17 lei si care e raportul acum!!!
  Puteau sa nu o cresca deloc, cat tot dracul ala e…
  Cat despre cheltuielile de cazare…. Nu am cunoscut pana acum agent sau subofiter care sa beneficieze pana acum de ele… ofiteri din structurile de comanda da, dar „palmasi” in nici un caz!!! Te trimit in misiune si nu ii intereseaza unde te cazezi si cat costa. Iti spun sa te descurci, si daca duci decont, refuza decontarea!!!
  Curat Caragiale:
  „Din două una, daţi-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, şi anume în punctele… esenţiale… Din această dilemă nu puteţi ieşi… Am zis!”

 2. Ne umplem de bani! 🙂 de-abia aștept misiunile sa decontez averea. :))

  PS -acest comment este doar haz de necaz… tratați-l ca atare.

Lasă un comentariu