Polițist în timpul liber, înjunghiat pentru serviciu

Suntem în fața unei noi tragedii care, din fericire, nu s-a soldat cu pierderea vreunei vieți omenești. Este vorba despre un coleg, polițist în cadrul IPJ Iași, care a fost victima unei răzbunări din partea unor persoane cu istoric infracțional și care au avut intenția evidentă de a-l ucide.

Profesia de polițist nu prezintă riscuri doar pe perioada exercitării atribuțiilor de serviciu. Colegul nostru, aflându-se în timpul liber, a fost agresat inițial într-un club când a sărit în ajutorul unei tinere. Aici, a fost lovit din spate, prin surprindere, exact în față, lovitură ce i-a cauzat o fractură nazală. Și-a dat seama de contextul existent și de pericolul în care se afla, motiv pentru care nu a ripostat ci a părăsit clubul urcându-se într-un taxi pentru a se deplasa la unitatea de primiri urgențe. Este foarte important de precizat că acesta și-a declinat calitatea de polițist în momentul în care a sărit în ajutorul tinerei.

Ce este șocant pentru noi este că, după ce agresorii știau deja că este polițist, s-au mobilizat pentru a ajunge înaintea lui la unitatea de primiri urgențe, unde l-au așteptat pentru a-l ataca din nou, de data aceasta cu intenția evidentă de a-l ucide. Atacul din fața spitalului a fost premeditat si realizat prin surprindere, agresorii săi ascunzându-se în prealabil iar când polițistul a coborât din taxi, s-au năpustit asupra lui aplicându-i două lovituri de cuțit prin împungere în zona umărului și a craniului. Doar o minune a făcut ca polițistul să scape cu viața în urma acestui atac violent. Chiar și tânăra a fost lovită în mod repetat în zona capului și a fost lăsata inconștientă la pământ.

Colegul nostru este un profesionist desăvârșit, cu un palmares impresionant în domeniul artelor marțiale dar este evident că în fața unui atac mișelesc, aptitudinile sale nu l-au ajutat. Concluzia este destul de simplă, legea actuala nu mai sperie pe nimeni. Continuăm să numărăm victime din rândul polițiștilor și ne întrebăm câte astfel de tragedii mai trebuie să aibă loc pentru ca cei care ne decid soarta să ia atitudine și să promoveze măsuri eficiente de protecție față de polițiști. Riscurile și dezavantajele profesiei de polițist sunt considerabil mai mari decât beneficiile salariile și tot mai mulți colegi se întreabă dacă merită să ne riscăm viața pentru un sistem care nu ne protejează deloc.

Sindicatul EUROPOL: Polițist în timpul liber, înjunghiat pentru serviciu

Un răspuns