Mii de posturi din MAI deblocate prin memorandum

Ministerul Afacerilor Interne și-a dat în sfârșit seama că e absolut necesar ca posturile de conducere vacante care sunt ocupate momentan de împuterniciți trebuie scoase la concurs și recunoaște că prin ocuparea acestora prin concurs se asigură o mai bună stabilitate și predictibilitate.

Astfel, joi, 03.05.2018,  pe ordinea de zi a  ședinței  de Guvern a fost și Memorandumul cu tema: Aprobarea deblocării unor posturi vacanțe de conducere în Ministerul Afacerilor Interne prin care peste 2.000 de posturi vacante de conducere din cadrul instituției  vor putea fi ocupate prin concurs.

Memorandumul prevede scoaterea la concurs a 2015 funcţii de conducere existente la nivelul instituţiilor aflate în aparatul central şi al celor aflate în subordinea şi coordonarea MAI, iar posturile deblocate prin Memorandum vor fi ocupate doar prin concursuri organizate, în funcţie de specificul fiecărei funcţii.

Din cele   aproximativ 12.000 de posturi de conducere din cadrul MAI, momentan sunt  vacante aproximativ 3.700 de posturi. Restul funcţiilor vacante, neprevăzute în acest memorandum, „urmează să parcurgă procedurile legale de deblocare la o dată ulterioară”.

Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare a fost suspendată ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante.

Urmare a unei adrese trimise de organizația noastră  Ministerului Afacerilor Interne, am fost informați că în  cadrul Inspectoratului General al Poliției Române din 127 de funcții de conducere (inspectori șefi și adjuncți), 51 sunt ocupate prin împuternicire, reprezentând 40,15%. În ceea ce privește situația de la nivelul Poliţiei de Frontieră Române, din totalul de 19 funcții de conducere (inspectori șefi și adjuncți), 7 sunt ocupate prin împuternicire, ceea ce reprezintă 36,84%, iar la nivelul unităților Ministerului Afacerilor Interne sunt prevăzute aproximativ 12.000 de posturi de conducere, din totalul acestora fiind ocupate prin împuternicire 1.970 de posturi.

Ne punem speranța că aceste posturi vor fi ocupate printr-un concurs corect și echitabil și că nu vor fi ocupate de cei cărora le-au surâs astrele și le-au cântat cocoșul prin gard. În momentul de față Poliția Română are nevoie de manageri verticali și integri, ci nu de șefi cu rol de marionetă .

Sindicatul EUROPOL: Mii de posturi din MAI deblocate prin memorandum

2 răspunsuri

1. Nu va îmbătați cu apa rece!
    Posturile scoase la concurs vor fi ocupate de cine trebuie…