În memoria pătată cu sângele polițiștilor căzuți la datorie

S-a împlinit un an de când polițistul erou Sorin Vezeteu a fost ucis pe peronul gării din Burdujeni în timp ce era la datorie. Tot acum un an, pe același peron, într-un moment de emoții puternice si cu ochii lăcrimând, ministrul Carmen Dan promitea modificarea de urgență a legislației privind întărirea autorității politistului.

La un an de la tragicul eveniment, nu s-a produs nicio schimbare care să vină în sprijinul polițistului, în condițiile în care cazurile de ultraj cresc de la o zi la alta, tot mai mulți polițiști sunt agresați, în timp ce asistăm la indolența conducerii Ministerului Afacerilor Interne.

Temerea polițiștilor nu vine doar din cauza vidului legislativ, ci și din cauza dotării precare a acestora, fiindu-le frică să mai folosească ”autospecialele sicrie pe roți” care le pun viața in pericol.

Care este mesajul pe care ministrul Carmen Dan îl transmite atât polițiștilor, cât si familiilor celor uciși? Și de data aceasta asistăm la un amplu monolog, fiind puși în fața nepăsării si atitudinii superficiale a ministrului afacerilor interne, chiar dacă polițiștii nu-și mai doresc eroi, ci doar colegi care să le fie alături in misiuni.

Îi solicităm in mod public ministrului Carmen Dan să răspundă în legătură cu motivul care a stat la neadoptarea pachetului legislativ privind întărirea autorității polițistului și care sunt măsurile pe care le-a întreprins in decurs de un an .

Sindicatul EUROPOL: În memoria pătată cu sângele polițiștilor căzuți la datorie

2 răspunsuri

1. Dumnezeu sa l odihnească în pace pe Sorin !!!!!
    Ca, de mortii noștri s-or răscula, Focul Gheenei e bricheta pentru păgânii făr’ de frica Celui Sfânt!

2. Dumnezeu sa-i inalte si sa-i odihneasca pe eroii pomeniti si nepomeniti aici, la loc de cinste! La loc de cinste ei raman si in memoria noastra!
    Eu cred ca motivul intarzierii pachetului (pachetelor) de legi promise este ca asteapta la rand dupa legile generale (codurile). In codul penal, in special, sunt modificari importante cu privire la ultraj si sfidarea autoritatii. Dar aparitia acestora este obstructionata in mod repetat de presedintele tarii, pentru interese obscure, sub pretexte in bataia de joc a inteligentei noastre. Solutia (!?): Sa vina Blaga (!?!). Sa vina PDL-ul (?!?)!