Erori salariale raportate. Verificați-vă fluturașii de salariu!

Ca urmare a implementării celei de-a doua etape de aplicare a prevederile Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prin creșterea cu 25% a salariilor brute de la 1 ianuarie 2018, conform art. 38, situația la nivelul salariilor polițiștilor se prezintă astfel: 

1. Începând cu 1 ianuarie vor scădea salariile managerilor publici din cadrul MAI și a unor șefi din cadrul Direcției Generale Anticorupție ca urmare a faptului că suma veniturilor depășește grila specifică nouă din Anexa VI a Legii 153/2017.

2. Aplicarea de 25% se va realiza la elementele salariale componente aflate în plata fără ca acestea să fie crescute anterior la 1900 lei ca urmare a stabilirii salariului minim brut pe economie la această sumă. Cu alte cuvinte, după aplicarea acestui procent de 25%,niciun salariu de funcție pentru polițiști nu ar trebui să fie mai mic de 1994 lei în luna ianuarie, adică peste nivelul salariului minim brut de 1900 lei.

3. Creșterea netă a salariilor se va situa între 2% și 4,2% net la salariul pe care îl vor primi polițiștii în februarie pentru luna ianuarie.

4În urma creșterii de 10% a salariului de funcție începând cu luna octombrie 2017, cele mai mici salarii de funcție, de 1450 lei, trebuiau să crească corespunzător astfel încât niciun polițist să nu aibă salariul de funcție mai mic de 1595 de lei. 

Cu privire la acest ultim punct, vă rugăm să vă reanalizați fluturașii de salariu de pe ultimele 3 luni pentru că foarte multe structuri financiare au aplicat greșit creșterea și implicit toate celelalte sporuri au fost influențate de această eroare. 

Trebuie să verificați două aspecte la salariul de funcție primit pe ultimele 3 luni:

– Salariul de funcție, începând cu luna octombrie 2017, să nu fie mai mic de 1595 lei;

– Salariul de funcție primit în luna octombrie să fie mai mare cu 10% față de salariul de funcție  primit în luna septembrie 2017.

Aceste calcule sunt la îndemâna oricui și printr-un calcul simplu pot fi operate de fiecare polițist, sens în care vă îndemnăm să o faceți pentru că s-ar putea să aveți unele surprize. 

În cazul în care constatați că salariul de funcție este diferit față de nivelul la care trebuia să se afle conform indicațiilor de mai sus, vă rugăm să ne transmiteți pe orice cale o poză după fluturaș și unitatea din care faceți parte, pe adresa de mail sindicateuropol@gmail.com sau facebook, pentru a putea ca reprezentanții noștri să intervină pentru dvs. și să sesizeze structurile financiare. În momentul de față avem sesizări din partea mai multor colegi din cadrul DGPMB și trei IPJ-uri, către care au fost transmise sesizările iar diferența sumelor de bani va fi virată la salariul corespunzător lunii ianuarie 2018.

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului EUROPOL

 

Sindicatul EUROPOL: Erori salariale raportate. Verificați-vă fluturașii de salariu!

Distribuie

3 răspunsuri

  1. functia unui agent de politie a rămas la 2009 si ca sa ajunga la 1450 au fost mai multe cresteri descresteri si includere de sporuri, gen sporul de dispozitiv fidelitatea, inchise in salarul de functie pe care dvs il scoateți azi in evidenta. Functia unui agent in anul 2017 a fost de max 560 la care se adauga o serie de sporuri care dupa legea 330 nu se mai regăseau ca sa nu scada salarul net. practic nu avem un salar de functie curat, ci plin de alte lucruri care normal nu ar trebui sa fie acolo, de aia noi am fost una din categoriile care am veneficiat de sume compensatorii ca altfel dupa modul de calcul niciodată nu ajungeam la minim cu functia. In teorie si lege nu exista o diferenta, marul ii mar, dar in practică exista diferente mari intre mere galbene verzi ionatane etc… deci cam asa stau lucrurile in realitate. Vedem cu legea asta daca dispar din salarul de functie sau nu.

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută