Dovada mimării negocierii de sindicate a OMAI 140

În urma ultimului material publicat, referitor la gafa/voința reprezentanților MAI de a nu avansa, la termen, în gradul profesional următor polițiștii de frontieră de Ziua Poliției de Frontieră, ci numai de Ziua Poliției Române, mai mulți „lideri” de sindicat s-au arătat iritați de material.Supărarea lor cea mai mare este că am informat polițiștii de frontieră despre această anomalie, dar și pentru faptul că au fost puși în situația de a da explicații membrilor cu privire la această situația, în condițiile în care au fost prezenți, atât la ședința de dialog social cât și la dezbaterea publică.

A mai deranjat și faptul că, într-un material precedent am vorbit despre o altă anomalie a Ordinului MAI 140/2016, în ceea ce privește introducerea unei noi prevederi prin care se oferă posibilitatea șefilor să își trimită proprii subalterni la testare psihologică după bunul lor plac.

Iar pentru că acești lideri au susținut că noi inducem în eroare polițiștii de frontieră , și că de fapt ei s-au luptat pentru ca aceste aberații să nu fie incluse în Ordinul MAI 140/2016, am apreciat că cea mai obiectivă și transparentă modalitate de a reacționa este să vă punem la dispoziție minuta dezbaterii publice la care au participat „marcanți” lideri sindicali, pentru a vă convinge singuri de prestația lor.

Oare nu ar fi bine ca toate ședințele de dialog social și toate întâlnirile sindicatelor cu MAI să fie înregistrate video și postate pentru ca fiecare membru să vadă concret cum este reprezentat de liderii sindicatului din care face parte?

Echipa Sindicatul EUROPOL

minuta-dezbaterii-publice-omai-resurse-umane-politisti