Centenarul Marii Uniri, o sărbătoare cât 100 de ani

Acum un secol, la data de 1 decembrie 1918, la Alba Iulia se înfăptuia Marea Unire, prin alipirea provinciilor Basarabia, Bucovina, Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș și Sătmar la Regatul României.

1 decembrie 1918 rămâne înscrisă în memoria românilor ca ziua Marii Uniri. „Pe-al nostru steag e scris unire” răsuna acum un secol ca fiind idealul românilor, prin unirea care avea să ajute la crearea unei identități comune.

Marea Unire din 1918 a fost și va rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei românești. Măreţia sa stă în faptul că desăvârșirea unităţii naţionale nu este opera nici a unui om politic, nici a unui guvern, nici a unui partid, este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan râvnit cu putere, din străfundurile conștiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntașii politici, pentru a-i călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit. Nu o victorie militară a stat la temelia României Mari, ci actul de voinţă al naţiunii române de a-i da armătura teritorial-instituţională, care este statul naţional.

 

Organizația noastră urează tuturor polițiștilor și familiilor acestora cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la Marea Unire,  ”La mulți ani” și rezultate deosebite în activitatea pe care o desfășoară. Suntem mândri că suntem români!

La mulți ani, România!

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

 

 

Sindicatul EUROPOL: Centenarul Marii Uniri, o sărbătoare cât 100 de ani

Distribuie

Adaugă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută