A fost publicată în Monitorul Oficial legea privind transformarea chiriei în rată la bancă

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr.1036 din 06.12.2012 a fost publicată legea de modificare a Statutului polițistului prin care compensația de chirie poate fi transformată în rată la bancă.

Astfel, în Legea 360/2002 se introduc la art. 31 , trei noi alineate care reglementează faptul că polițiştii  care îndeplinesc condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie şi care contractează un credit ipotecar/imobiliar destinat achiziţionării unei locuinţe, beneficiază de compensaţia lunară pentru chirie, pe o perioadă ce nu poate depăşi durata de derulare a creditului respectiv, pentru plata ratei sau a unei fracţiuni din rata aferentă creditului.

În această situație, compensaţia lunară pentru chirie se acordă pentru o singură locuință achiziționată pe timpul carierei.Compensația lunară nu se poate acorda concomitent pentru ambele situaţii – chirie şi plata ratei pentru achiziţia unei locuinţe. Sumele pot fi justificate printr-un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei locuințe.

 

Viitorul ne aparține!

Echipa Sindicatului Europol

14 gânduri despre “A fost publicată în Monitorul Oficial legea privind transformarea chiriei în rată la bancă

  • Este ceea ce isi doreste ministerul sa faca, respectiv sa intoarca politistii pe unii impotriva altora. Acelasi lucru l-au practicat din 2010 si cu studiile superioare si cu alte drepturi salariale.

 1. Spuneti ceva nou. Ce ati scris voi aici e mentionat si in lege. Cand se vor publica normele de aplicare. Cum se va proceda? Ms.

  • Nu avem ce sa spunem nimic nou fata de ceea ce este prevazut in acest moment in lege. Organizatia noastr a transmis de ieri o solicitare catre MAI pentru a organiza un grup de lucru in vederea intocmirii normelor de aplicare.

 2. Speta. Am apartament achizitionat prin prima casa in orasul de domiciliu. Lucrez in alt oras dect cel de domiciliu, astfel iau chirie acolo. Am doua intrebari.
  1. Voi primi in continuare chirie dupa aplicarea legii?
  2. Daca decid ca ma mut cu serviciul in localitatea de domiciliu, pierzand astfel dreptul la chirie iar intre timp imi iau o proprietate in rate in localitatea unde lucrez acum, ce se intampla cu ratele la acea proprietate? Mai beneficiez de achitarea lor?

  • Poti beneficia in continuare de chirie dupa aplicarea legii.Daca te muti cu serviciul in localitatea de domiciliu, angajatorul iti va sista plata chiriei/ plata ratei catre banca.

 3. Buna ziua. Daca imi iau o locuinta in orasul in care beneficiez de chirie si peste un timp ma mut in alta localitate cu serviciul, mi se va achita incontinuare partea din rata pentru imobilul achizitionat?

 4. Dacă am beneficiat de bani pt chirie până în 2010 ,când m-i s-a repartizat o locuință de intervenție, o să îndeplinesc condițiile pt acordarea compensatiei pt rata?

 5. Speta”
  Beneficiez de decontarea navetei pe o distanta de 45 km , Craiova Slatina pot sa o transfer in decontarea ratei la banca? . Pentru ca anul acesta intentionez sa-mi iau un apartament in Craiova si vreau sa stiu daca raman in continuare cu decontarea ratei de banca daca eu ma mut cu serviciul in Craiova .

 6. Bună, imi desfasor activitatea la un Post de Poliție ca ajutor șef de post, postul se afla la o distanta de 20 km de localitatea unde se află efectiv Sectia de Poliție arondată postului, localitate unde am si domiciliului, daca locuiesc cu parintii mei si cu un frate spatiul fiind unul necorespunzator as putea să solicit chirie in localitatea unde am domiciliul și unde este Secția de Poliție, invocând problema spațiului imobilului? majoriatea timpului de lucru este patrulare pe raza Secției. Mulțumesc, astept un raspuns!
  Cu stimă un membru de sindicat EuroPol!

  • Atata vreme cat nu detineti un imobil, proprietate personala in localitatea unde isi are sediul unitatea, si ati fost numit in prima functie/mutat in interes de servciu, putem solicita acordarea compensației de chirie. Daca intampinati dificultati, nu ezitati sa ne scrieti pe sindicateuropol@gmail.com

Lasă un comentariu